Voordelen zonnepanelen bedrijfspand

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen op een bedrijfspand? Vorig jaar is er een recordaantal zonnepenalen geïnstalleerd. De potentie van bedrijfsdaken is groot, maar toch blijft de meerderheid van de bedrijfsdaken onbenut.

1. Besparen op jouw energierekening

Met zonnepanelen profiteer je direct van een lagere energierekening. De energie die wordt opgewekt met zonnepanelen kun je direct binnen jouw bedrijf gebruiken. Je bespaart hierdoor flink in de kosten!

2. Energielabel en de waarde van jouw pand

Door zonnepanelen te installeren verbeter je het energielabel van je pand. Het energielabel laat de energieprestatie van het gebouw zien en is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een pand. Vanaf 2023 is ieder kantorenpand verplicht om te voldoen aan energielabel C.

3. Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Door zonnepanelen op jouw bedrijfspand te plaatsen, draag je een steentje bij aan een beter milieu! Zonnepanelen dragen bij aan een duurzaam bedrijf door de vermindering van CO2 uitstoot.

4. Fiscaal voordeel en subsidie

De overheid stimuleert duurzaam ondernemerschap. Hierdoor leveren zonnepanelen een fiscaal voordeel op voor jouw bedrijf. Er zijn een aantal regelingen die interessant zijn bij de aanschaf van zonnepanelen:

Energie-investeringsaftrek (EIA): wanneer je als bedrijf investeert in CO2 reductie (wat het geval is bij zonnepanelen) kan je gebruikmaken van deze regeling. Hierdoor kan je 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): hier kan je gebruik van maken wanneer je tussen de €2.200 en €300.000 investeert in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming. Zonnepanelen vallen hieronder!

Verder is er nog de algemene investeringsaftrek en de btw-aftrek. Ook kan je als bedrijf in aanmerking komen voor de subsidie Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE+). De voorwaarden van deze regelingen staan beschreven op de website van de RVO.

 

Zonnepanelen op jouw bedrijfspand?

Interesse in zonnepanelen op jouw bedrijfspand? We helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact op via 0318 255 444 of vraag hier een offerte aan.