Keuzes, keuzes, keuzes!

Er zijn veel verschillende merken zonnepanelen. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt?

Mark Jansen, commercieel directeur bij GreenSparq vertelt waar je op moet letten en wat de tier 1 lijst van zonnepanelen merken precies inhoudt.

Mark: “Om zeker te zijn van de kwaliteit van de zonnepanelen is het aan te raden te kiezen voor zonnepanelen die op de tier 1 lijst staan. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar de herverzekeringsgarantie en de certificering”.

Kenmerken tier 1 lijst

De tier 1 lijst is opgesteld door Bloomberg. Wanneer komen bedrijven op de tier 1 lijst? Er moet hiervoor aan verschillende eisen worden voldaan. Ik zet ze voor je op een rijtje!

 • Productie in eigen beheer
  Zonnepanelen worden in de eigen fabriek geproduceerd.
 • Productie geautomatiseerd
  Het gehele productieproces is geautomatiseerd.
 • Bedrijf bestaat minstens 5 jaar
  De financiële basis moet uitstekend en inzichtelijk zijn. Op die manier hebben de garantietoezeggingen een basis waar op gerekend kan worden.
 • Omzet naar Research & Development
  Merken moeten een deel van hun winst investeren in Research & Development.

Herverzekering

Daarnaast is het belangrijk dat een merk herverzekerde garantieafspraken heeft. Mocht een bedrijf failliet gaan kan je hierdoor toch aanspraak maken op de garantie.

Certificering

Als laatste is het aan te raden te kijken naar de certificering van de zonnepanelen. Door certificering wordt bijvoorbeeld de brandveiligheid gewaarborgd, is er minimale kans op de micro cracks en wordt er gecheckt of de carbon footprint van de productie binnen de gestelde eisen zit.

Ook zonnepanelen?

Advies nodig over zonnepanelen op jouw (bedrijfs)dak? GreenSparq helpt je graag verder! Neem contact met ons op via: 0318 255 444 of via info@greensparq.nl