Het ideale weer voor zonnepanelen

Goed nieuws: de topmaanden voor eigenaren van zonnepanelen komen er aan!

Wat is het ideale weer?  

De opbrengst van zonnepanelen hangt vooral af van de stand van de zon. Een zonnig uur tussen 13.00 uur en 14.00 uur in februari, levert minder op dan een uur zonlicht op hetzelfde tijdstip in mei. De zon staat in mei hoger dan in februari en dat zorgt voor een betere lichtinval.

Veel mensen denken dat zonnepanelen op warme dagen het meest opleveren. Maar warmte heeft geen positief effect. Bij hogere temperaturen neemt de opbrengst van zonnepanelen zelfs iets af. Dat komt omdat de elektrische geleiding in de zonnecellen beter verloopt bij kou. Voor iedere tien graden temperatuurstijging daalt de stroomopbrengst met ongeveer vijf procent.

De topmaanden voor zonnepanelen

Volgende maand is de beste maand! In de maand mei behalen zonnepanelen gemiddeld de hoogste opbrengst, gevolgd door juni en juli. In deze periode is het aantal dagelijkse zonuren het hoogst. De maand mei scoort vaak iets beter dan juni en juli, omdat de gemiddelde temperaturen dan minder hoog zijn.

Tip: Stap in de lente over op zonnepanelen

Nog geen zonnepanelen op jouw (bedrijfs)dak? Als je in april kiest voor zonnepanelen, dan pak je de beste maanden mee en haal je de hoogst mogelijk opbrengst – en dus besparing op je energierekening!

Ook profiteren? Vraag een offerte aan of bel 0318 255 444!